Wordpress website laten maken

Een WordPress website laten maken is een verstandige keuze voor de meeste ondernemers. Benieuwd of dat voor jou ook zo is? Het ligt natuurlijk aan de wensen en eisen die je hebt. Het voordeel van een WordPress website is dat deze relatief snel en gemakkelijk ontwikkeld kan worden. Hiermee worden al direct honderden euro’s bespaart. Dit komt omdat een heel groot gedeelte van de website niet zelf meer geschreven hoeft te worden. De nadruk ligt hier ook op een gedeelte, want vaak ontkom je er niet aan om wat CSS, PHP of JavaScript toe te voegen. Maar dan nog is dit veruit stukken sneller geregeld dan wanneer je met een framework zoals Laravel werkt.

Dit terwijl een WordPress website vaak op meerdere gebieden beter scoort. Denk dan aan onderhoud, veiligheid en betrouwbaarheid. Een nadeel kan de snelheid zijn, die is vaak langzamer dan wanneer er een statische website wordt gemaakt of wanneer er een CMS op maat wordt geschreven. Vaak weegt dit niet op tegen de voordelen, zeker niet omdat de servers waarop we onze websites hosten steeds sneller worden. Ook internetverbindingen worden steeds sneller waardoor dat een minder groot probleem wordt. Let maar is op de laadsnelheid van deze website.

Daarnaast is WordPress geschreven in PHP en is het open-source. Dat betekent dat een programmeur de code van de software gemakkelijk en vrij kan aanpassen. Dit is handig wanneer er speciale functies voor de website gemaakt moeten worden. Denk dan aan bijvoorbeeld een makelaar die te koop staande woning op zijn website wilt plaatsen.

Onderhoud WordPress website

Ook het onderhoud van een WordPress website is een stuk beter geregeld. Software en dus ook websites moeten eigenlijk altijd bijgewerkt worden. Besturingssystemen waarop de websites draaien veranderen, veiligheidslekken moeten verholpen worden, stabiliteit moet verbeterd worden, de website moet zich aanpassen aan nieuwe standaarden of browsers. Al deze zaken worden automatisch gedaan als je met WordPress werkt. Tientallen programmeurs van over de gehele wereld werken hier dagelijks aan. Wanneer er een update wordt uitgebracht installeer je die gratis en met één druk op de knop. Daar kan geen ander framework tegenop.

Kortom een WordPress website laten maken zal voor de meeste ondernemers de beste keuze zijn. Twijfel je of een WordPress website ook iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.